• Stuurgroep Akersloot Omnipark

  Stuurgroep Akersloot OmniPark is al ruim drie jaar bezig met een plan om in Akersloot één groot multifunctioneel park te realiseren. Er is sinds de vorige update ontzettend veel gebeurd:

  -    We hebben ons plan aan ‘heel Akersloot’ gepresenteerd met een flyer (zie hieronder) in het Witte Blaadje. Op de flyer kwam ontzettend veel reactie. Een deel daarvan was kritisch en/of vragend, maar het overgrote deel was positief.

  -    We hebben een website www.akerslootomnipark.nl laten maken en zijn actief op Facebook en Instagram (neem eens een kijkje!)

  -    Ons plan heeft twee keer de krant (NHD 4 april 2022, Castricummer 13 juli 2022) gehaald. 

  -    Akersloot OmniPark is omarmd door de gemeente Castricum. Erg belangrijk want de gemeente speelt een hoofdrol! Wij zitten aan tafel bij de wethouder en enkele ambtenaren en worden zeer serieus genomen. Ons plan stond in de Kieswijzer en wordt bij naam genoemd in het Coalitieakkoord 2022-2026:

  --------------------------------------------------------------------------

  Herinrichting sportpark Cloppenburg tot omni-sportpark:

  De sportverenigingen in Akersloot hebben een plan uitgewerkt om op Sportpark Cloppenburgh een Omnipark te realiseren. We maken geld vrij voor een nadere inventarisatie en een mogelijke locatiestudie kan daarvan deel uitmaken.

  --------------------------------------------------------------------------

  -    In de gemeenteraad is een groot bedrag vrijgemaakt voor uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek (bestemmingsplan, vraag-aanbod, verkeer, kosten enz.). Dit onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Sport & Ruimte uit Amsterdam, het rapport wordt 31 augustus 2023 opgeleverd.

  -    De Rabobank was al ‘fan’ en ondersteuner van ons plan, NOC*NSF is dat nu ook! In hun opdracht is een promofilm van ons plan/ons park opgenomen: https://youtu.be/Vhwft1FMYzU.

   

   .    

   

  Eind september sturen we een nieuwe update!


  Met sportieve groet,

  Stuurgroep Akersloot OmniPark

   

  Walter van der Klugt (voorzitter TV Akersloot)

  Rob Kooyman (voorzitter Meervogels '31)

  Susan Bron (voorzitter HV Meervogels '60)

  Sandra Eriks (voorzitter AMAK)

  Ben van Diepen (voorzitter IJsclub Akersloot)

  Ton Kramer (voorzitter KPB Biking)