• Akersloot Omni Sportpark

  Akersloot Omni Sportpark

  Tijdens de Algemene Ledervergadering ALV is er een presentatie geweest over bovengenoemd plan. Of dit de juiste naam van het plan/park gaat worden is lang nog niet zeker. Het initiatief echter wel.

  Een aantal verenigingen uit Akersloot: Voetbal, Handbal, Tennis, Mountainbike, Amak en schaatsclub hebben de koppen bij elkaar gestoken. Overigens zijn er ook meerdere verenigingen benaderd, die zijn enthousiast, maar hebben geen zitting in de projectgroep

  Akersloot krijgt één sportcomplex: Akersloot Omnisport!

  Het woord ‘omni’ betekent letterlijk ‘alle’. In dit plan wordt daarmee bedoeld dat we alle sporten voor alle mensen combineren op één complex. Akersloot Omnisport wordt het complex waar alle mensen welkom zijn en zich welkom voelen. Er wordt gesport door man en vrouw, sportief en minder sportief, outdoor en indoor, door alle leeftijden en op alle niveaus. Altijd laagdrempelig, sociaal, betaalbaar en samen.

  Natuurlijk speelt sport in dit plan een hoofdrol, maar sport wordt hier zeker ook gebruikt als middel. Een middel om mensen in beweging te krijgen, te integreren, hun huis uit te krijgen, vitaal te houden en om mensen te vermaken. Elkaar ontmoeten, meedoen, bewegen, ontspannen, fit blijven en gezelligheid zijn net zo be

  langrijk als sportprestaties. Speciale aandacht gaat uit naar onze ouderen, waar

  toe inmiddels één op de vier Akersloters behoort. Wij werken toe naar een situatie met een overkoepelende omni-stichting die het complex centraal beheert, de

  bestaande sportverenigingen blijven hieronder bestaan. Nieuwe sporten, nieuwe verenigingen en nieuwe (sociale) initiatieven worden toegejuicht!

  Akersloot Omnisport wordt een complex voor iedereen en dóór iedereen. Wij nodigen alle Akersloters van harte uit om mee te denken en mee te werken aan de realisatie van ons initiatief: info@akerslootomnisport.nl.