• Belangrijke punten voor Meervogels '60

Akersloot - De dames van Meervogels ‘60 sleepten met de winst op Commandeur/VVW belangrijke punten binnen in strijd voor het kampioenschap. Het werd een zwaar bevochten wedstrijd in Wervershoof.

Met de in het achterhoofd 8 - 1 achterstand die Meervogels ‘60 de laatste wedstrijd tegen VVW opliep, floot de scheidsrechter voor het startsignaal. Meervogels opende de score met een hard afstandsschot, wat daarmee de toon wilde zette. Er mocht absoluut niet verloren worden. Maar VVW dacht hier anders over. Zij zette al gauw een 2-1 stand op het scorebord. Met goede afrondingen vanaf de cirkel en de opbouwrij bleef VVW scoren. Dat er daarmee voor zorgde dat Meervogels tegen de feiten aan bleef lopen. Met uitstekend keeperswerk van Anouk Putter kon Meervogels bij blijven. Maar vanzelf ging het zeker niet. Er moest geknokt worden. Tot aan de rust wist Meervogels enigszins bij te blijven en noteerde een ruststand van 11 - 9 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft moest de knop moest om bij Meervogels. Er kon nog gewonnen worden. Maar het tegenovergestelde gebeurde. VVW vloog door de verdediging en noteerde na 7 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft 16 - 10 op het scorebord. Het eigen spelletje spelen, dat was wat er moest gebeuren bij Meervogels. Kort na de 16 - 10 achterstand vond Meervogels eindelijk hun ritme. Het ene na het andere schot van Annemiek Verduin vloog in het doel. Het werd met nog maar 10 minuten te spelen 18 - 18.

In de laatste 10 minuten bleef Meervogels door denderen. VVW wist niet meer bij te blijven. Cirkel speelster Debbie Velzeboer werd in tegenstelling tot de eerste helft wel gevonden en zij wist ook nog een aantal doelpunten te scoren. Het werd 21 - 24 in het voordeel van Meervogels ‘60.

Met de bijna de helft van alle wedstrijden te hebben gespeeld, voert Meervogels ‘60 dames 1 na deze wedstrijd de ranglijst aan met 12 punten uit 7 wedstrijden. Zaterdag 19 december is hun wedstrijd tegen Vido om 19.30 uur in Sporthal de Lelie.