• 29-11-2015: Dames 1 tegen Hollandia T.

Opnieuw een zware wedstrijd tegen een kanshebber van de titel. Hollandia T bevind zich momenteel op de tweede plaats, met een even aantal punten als de dames van Meervogels, maar met een lager doelsaldo. Er werd dus net als twee weken geleden gestreden om de eerste plaats. Na een domper van een wedstrijd vorige week, waarin werd verloren tegen Volendam, waren de dames van Meervogels vastberaden om het onderste uit de kan te halen en vooral een lekkere wedstrijd te spelen in de Harenkarspelhal te Tuitjenhorn.

De toon werd gezet en de eerste doelpunt knalde in het net. In de eerste fase van de wedstrijd werd er door de ploegen om en om gescoord, waardoor het spannend bleef. Er werd goed samengespeeld en het vertrouwen in elkaar, wat vorige week wat leek te ontbreken, was weer zichtbaar. Hollandia T leek moeite te hebben met de aanval van Meervogels en door een aantal mooie acties wisten de dames een gaatje te slaan. De verdediging van Meervogels stond echter weer als een huis, waardoor Hollandia T in deze fase weinig tot scoren kon komen. Een stand van 6-11 werd vertoond op het scorebord. Helaas verslapte Meervogels hierna. Hollandia T is een snelle, beweeglijke ploeg en zodra er een beetje ruimte ontstaat, zijn zij gevaarlijk. De ploeg begon in te lopen, waarbij Meervogels te gehaast speelde. Dit resulteerde in een ruststand van 13-13.

Dit kon een keerpunt zijn in het voordeel van de dames van Hollandia T, maar dat mocht niet gebeuren. Meervogels speelde de eerste helft grotendeels beter en was vastbesloten dat die ene slechte fase de enige slechte fase in de wedstrijd zou worden. Vol goede moed gingen de dames de tweede helft in en dit wierp zijn vruchten af. Pas na 12 minuten wist Hollandia T weer tot scoren te komen, terwijl Meervogels het net meerdere malen wist te vinden. Hollandia T herpakte zich even maar kon het tij niet keren. Via 13-18 en 16-20 eindigde de wedstrijd met 19-23 in een verdiende winst voor Meervogels.

Een topwedstrijd voor Meervogels, waarin weer keihard voor elkaar geknokt werd. Met een gerust gevoel konden de dames naar huis en behouden hiermee nog steeds de eerste plaats!

Volgend weekend met Sinterklaas zijn de dames vrij. De volgende wedstrijd wordt er gespeeld tegen de dames 2 van VVW, op zondag 13 december om 13.00 uur in sporthal de Dars, te Wervershoof.