• 15-11-2015: Dames 1 tegen Westfriezen

Meervogels leert Westfriezen een lesje.

Akersloot - Met de ruime winst op Westfriezen, neemt Meervogels de leiding op ranglijst in de 1e klasse. De dames van Meervogels lieten de dames van Westfriezen zien dat er niet met hen is te sollen door te winnen met maarliefst 26 - 16.

Dit maal een wedstrijd op zondag in de thuishaven van Meervogels, sporthal de lelie. Beide partijen waren tot nu toe ongeslagen en voerde samen de ranglijst aan. Een vroege maar o zo belangrijke wedstrijd in deze competitie voor de strijd in het kampioenschap.

Meervogels opende de score in de tweede minuut van de wedstrijd en wist door het slim uitspelen van kansen de stand op het scorebord van 8 - 3 te noteren. Westfriezen had vrij veel moeite om het doel te vinden. Middels een penalty en een break wisten zij nog enigzins bij te blijven door een tweetal doelpunten te maken. Meervogels bleef door denderen, waardoor de ploegen de rust in gingen met een stand van 15 - 9 in het voordeel van Meervogels.

Na de rust was het beeld niet anders dan de eerste helft. Westfriezen wist niet in hun spel te komen. Meervogels bleef maar profiteren van de kansen die werden uitgespeeld door prachtig samen spel. Deze kansen werden omgezet in keiharde treffers. De wedstrijd was in de vroege minuten van de tweede helft eigenlijk al gespeeld met 21- 13 in het voordeel van de thuisclub. Wanneer het eindsignaal klonk werd de winst aan Meervogels toegekend met een stand van 26 -16.

De dames van Meervogels spelen hun volgende wedstrijd op 21 november om 19.00 uur tegen Kras/Volendam 1in Akersloot.