• 08-11-2015: Dames 1 tegen DSS

Na de eerste twee wedstrijden op een zaterdag gespeeld te hebben, stond er nu weer een wedstrijd op de zondag op het programma. DSS dames 2 te Heemskerk. Is toch weer even anders zo aan het eind van de middag op de zondag. Iedereen was wel zo goed als uitgeslapen en Meervogels kon hard aan de bak. De dames van DSS 2 beschikken over een grote selectie, met dames die ook bij het eerste hebben gespeeld (of nog regelmatig meespelen) in de Eredivisie. Het was dus nog afwachten welke speelsters het veld zouden betreden. Meervogels, rekenend op een stevige pot handbal en uitgaand van eigen kracht en snelheid, was gebrand om te winnen. Tot nu toe zijn zij samen met Westfriezen de enigen die nog geen verliespunten hebben geleden in de zaalcompetitie.

De eerste helft schoot Meervogels uit de startblokken en stond DSS al gauw tegen een achterstand aan te kijken. Pas na een minuut of zeven wist DSS te scoren, wat echter snel weer afgestraft werd. De verdediging van Meervogels stond als een huis en ook aanvallend waren er mooie acties. DSS verdedigde niet snel terug, waar Meervogels dankbaar gebruik van maakte. Daarnaast kon Meervogels een aantal keren goed doorbreken, wat resulteerde in een paar penalty’s. Na een kwartier stond het 2-10 voor Meervogels.
    Hierna werden er aan de kant van Meervogels een paar fouten gemaakt, zowel aanvallend als verdedigend was het team zoekende. DSS leek op stoom te komen en kon een paar keer achter elkaar het net vinden. Vastberaden de mooie voorsprong niet uit handen te geven, zette Meervogels de knop om en herpakte de dames zich weer. Een paar mooie afstandsschoten en twee penalty’s resulteerden in een ruststand van 7-14.

De tweede helft opende Meervogels de score door een mooie break. DSS wist echter daarna ook gauw het doel te vinden, tweemaal maar liefst. Meervogels had duidelijk moeite het spel uit de eerst helft voort te zetten. Verdedigend werden er fouten gemaakt en aanvallend werden, afgezien van een paar hele mooie acties, kansen niet goed afgemaakt en werd er te weinig gescoord. Het liep nu gelijk op, waardoor Meervogels de voorsprong wel wist te behouden, maar niet verder uit kon lopen. DSS wist aan het eind van de tweede helft zelfs nog dichterbij te komen, maar door de grote voorsprong in de eerste helft kwam de winst niet meer in gevaar. Eindstand 16-20. Geen mooie tweede helft, gelukkig wel de punten mee naar Akersloot! Hierdoor behouden de dames van Meervogels de eerste plaats in de competitie.

Volgende week dé kraker van deze competitie tegen de dames van Westfriezen. Deze wedstrijd wordt er gestreden om de (voorlopige) eerste plek in de competitie. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 15 november om 13.00 uur in sporthal de Lelie te Akersloot. Wees erbij om de dames van Meervogels aan te moedigen!