• 30-11-2015: Dames 1 tegen Tornado

De dames van Meervogels ‘60 hebben zaterdagavond de punten in eigen huis weten te houden in de wedstrijd tegen Tornado. Er werd gewonnen met 20 - 17.

Een volle bank, een enthousiast publiek en een groep zeer gemotiveerde dames van Meervogels om de wedstrijd met winst binnen te halen. Al met al goede ingrediënten voor een leuke en spannende pot.
    Naar de wedstrijd toe werd al het nodige geanalyseerd over de ‘bekende’ tegenstander en een strijdplan werd uitgestippeld door coach Rob Blokdijk / begeleiding.

Snelle aanvallen in het begin van de wedstrijd zorgde voor een ruime voorsprong voor de dames van Meervogels. Helaas werd deze voorsprong niet in stand gehouden. Met een aantal penalty’s, break-outs en goed uitgespeelde kansen wist Tornado zicht terug te vechten in de wedstrijd.

Het spel van Meervogels kenmerkte zich door het snelle wisselen van speelsters. Niet iets wat zij gewent zijn en werden dus flink uit hun comfort zone getrokken. Het spel werd hierdoor wat chaotisch.
    Is dit iets om aan te wennen? Of wellicht moet er voor een andere aanpak worden gekozen. De tijd zal het leren.

In de tweede helft moest er, nog steeds, hard worden gewerkt door de dames van Meervogels. De doelpunten kwamen niet vanzelf. Alles behalve zelfs. Met een stand van 20 - 13 gingen beide teams de laatste minuten van de wedstrijd in. Mede door het chaotische spel van Meervogels ‘60 wist Tornado zich wederom terug te vechten in de wedstrijd. Eindstand werd 20 - 17 in het voordeel van Meervogels.

De dames van Meervogels spelen zondag 8 november hun derde competitie wedstrijd tegen DSS in Heemskerk.