• 24-10-2015: Dames 1 tegen Dynamo

Het zaalseizoen gaat weer van start! De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de dames van Dynamo uit Ursem. Voorgaande wedstrijden eindigden altijd wisselend en waren zeker niet makkelijk. Gebrand om het zaalseizoen goed te starten begonnen beide teams aan de wedstrijd. De eerste fase van de wedstrijd was spannend. Dynamo wist voornamelijk vanuit hun beweeglijke opbouwrij, soms in combinatie met de cirkel, het doel te vinden. Meervogels kon genoeg terug doen, hier en daar ietwat gehaast in de aanval, maar de stand liep gelijk op. Vervolgens wist Meervogels een klein gaatje te slaan en zorgde voor een voorsprong van 3 punten. Dynamo kon dit voor rust niet rechttrekken. Ruststand 12-10.

Er mocht een tandje bij. Verdedigend stond Meervogels nog niet scherp genoeg en ook in de aanval waren er genoeg verbeteringen mogelijk. Met maar liefst 6 wissels op de bank zou er snel door gewisseld kunnen worden en het tempo flink omhoog gebracht kunnen worden. Een betere tweede helft volgde, al lag het tempo nog niet veel hoger dan in de eerste helft. Wel werd er harder voor elkaar gewerkt in de verdediging. Dynamo begon moe te worden en had meer moeite in de aanval om de steeds repeterende combinaties te lopen. Hier en daar vielen wat twee minuten waar Dynamo gebruik van maakte, Meervogels wist echter alsnog uit te lopen. Dynamo kon niet goed aanhaken en de wedstrijd eindigde in een verdiende, ruime winst voor Meervogels. Eindstand 28-20.

De eerste punten zijn binnen! Volgende week moet Meervogels weer hard aan de bak om de punten in huis te houden. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 31 oktober om 19.30 uur in de Lelie, tegen de dames 2 van Tornado uit Heerhugowaard.